Shumezimi dhe pjestimi i numrave klasa 7

Këtu mund të postohen detyra, teorema ose rregulla që kanë të bëjnë me matematikën e klasave VI-IX (6-9).
Postojeni në Facebook Postojeni në Twitter

Moderatorë: petritavd, Moderatorë Lokal

Shumezimi dhe pjestimi i numrave klasa 7

Postnga Arberi1 » 20 Janar 2011, 16:52

\boxed{1} Te caktohet vlera me e vogel e shprehjes 3\cdot \ (-\frac{x}{2}\ ) nese x\in  { 0,-2,2,|4| }
\boxed{2} Njehsoni:\frac{3}{4} \cdot (-\frac{1}{2}) \cdot (-\frac{4}{6}) \cdot(-\frac{8}{3})
\boxed{3} Te nejhsohet vlera e shprehjes3\cdot x \cdot (-y) +4 \cdot (-x)\cdot y per x=-1 y=-3
\boxed{4} Gjysmes se nje numri i zbritet \frac{1}{4} dhe merret numrmi 0.4 .Cili eshte ai numer ?
\boxed{5} Prodhimit te numrave x dhe 0.3 i zbresim numrin -0.6 dhe me kete rast merret numri 1.8 .Te caktohet numri x
\boxed{6} Nese pesefishit te nje numri i zbresim numrin 17 ,merret numri 8 Cili eshte ai numer.
Arberi1
 

Re: Shumezimi dhe pjestimi i numrave klasa 7

Postnga Medinna » 20 Janar 2011, 21:50

Arberi1 shkroi:1Te caktohet vlera me e vogel e shprehjes 3\cdot \ (-\frac{x}{2}\ ) nese x\in  { 0,-2,2,|4| }
2 Njehsoni:\frac{3}{4} \cdot (-\frac{1}{2}) \cdot (-\frac{4}{6}) \cdot(-\frac{8}{3})
3 Te nejhsohet vlera e shprehjes3\cdot x \cdot (-y) +4 \cdot (-x)\cdot y per x=-1 y=-3
4Gjysmes se nje numri i zbritet \frac{1}{4} dhe merret numrmi 0.4 .Cili eshte ai numer ?
5Prodhimit te numrave x dhe 0.3 i zbresim numrin -0.6 dhe me kete rast merret numri 1.8 .Te caktohet numri x
6Nese pesefishit te nje numri i zbresim numrin 17 ,merret numri 8 Cili eshte ai numer.


\boxed{1} 3\cdot  (-\frac{4}{2})=3\cdot (-2)=-6 vlera me e vogel e shprehjes
\boxed{2} \frac{3}{4}\cdot (-\frac{1}{2})\cdot (-\frac{4}{6})\cdot (-\frac{8}{3})=(-\frac{3}{8})\cdot (-\frac{4}{6})\cdot -\frac{8}{3}=(\frac{12}{48})\cdot (-\frac{8}{3})=\frac{96}{144}thjeshtohen edhe =\frac{4}{6}
\boxed{3} 3\cdot (-1)\cdot (3)+4\cdot (1)\cdot (-3)=(-3)\cdot 3+4=-9+4=-5
\boxed{4} \frac{1}{2}x-\frac{1}{4}=\frac{4}{10}=
\frac{1}{2}x=\frac{4}{19}+\frac{1}{4}=\frac{1}{2}x=\frac{13}{20}\setminus \cdot 2= x=\frac{13}{20}\setminus \cdot 2 = x=\frac{13}{10}
\boxed{5} x\cdot \frac{3}{10}-(-\frac{6}{10})=\frac{18}{10}=\frac{3}{10}x+\frac{6}{10}=\frac{18}{10}=\frac{3}{10}x=\frac{18}{10}-\frac{6}{10}=\frac{3}{10}x\frac{12}{10}\setminus :\frac{3}{10}=x=\frac{12}{13}=x=3
\boxed{6} x\cdot 5-17=8 =5x-17=8=5x=8+17=5x=25\setminus 5=x=5.

Medinna

Fillestar1
 
Postime: 53


Kthehu tek Matematikë e klasëve VI-IX

Kush është në linjë

Antarë duke shfletuar këtë forum: Asnjë antar i regjistruar dhe 1 vizitor