Detyra per klase te 7

Këtu mund të postohen detyra, teorema ose rregulla që kanë të bëjnë me matematikën e klasave VI-IX (6-9).
Postojeni në Facebook Postojeni në Twitter

Moderatorë: petritavd, Moderatorë Lokal

Detyra per klase te 7

Postnga Arberi1 » 10 Janar 2011, 19:18

1)Me sa zero perfundon numri:
a)20^6 \cdot 5^6
b)40^4 \cdot 5^4
2)Gjeni vleren e shprehjes :
a)\sqrt{17+\sqrt{59+\sqrt{ 22+\sqrt9}}}}
b)\sqrt{74+\sqrt{55-\sqrt{ 41-\sqrt25}}}}
3) Nese a) a^2-b^2=114 dhe a-b=3 gjeni a+b
b)a^2-b^2=411 dhe a-b=3 gjeni a+b
Arberi1
 

Re: Detyra per klase te 7

Postnga Kosova » 10 Janar 2011, 20:56

1.
a)12 zero
b)16 zero

2.
a)5
b)9

3.
a) a+b=38
b)a+b=137

Kosova

Fillestar
 
Postime: 9

Re: Detyra per klase te 7

Postnga Arberi1 » 10 Janar 2011, 21:10

b)16 zero

rezultatet jane mire vetem tek detyrae pare b eshte dashur te jete 8 zero
tjera here detyrat zgjidhi me gjenesisht jo vetem duke i shkruar rezultatet perfundimtare
Arberi1
 

Re: Detyra per klase te 7

Postnga adeniti1 » 13 Janar 2011, 15:49

\boxed{1} a) 12 zero sepse 20 \cdot 5 = 100
20 \cdot 5 = 100
20 \cdot 5 = 100
20 \cdot 5 = 100
20 \cdot 5 = 100
20 \cdot 5 = 100 nese shumat e dhena i shumzojm me njera tjetren
ather shuma do te dal 1000000000000

b) 8 zero sepse 40 \cdot 5 = 200
40 \cdot 5 = 200
40 \cdot 5 = 200
40 \cdot 5 = 200 nese i shumzojm me njera tjetren shumat ather
shuma do te dal 1600000000

\boxed{2} a) 5
b) 9

\boxed{3} a) (a-b) \cdot (a+b) = 114
3 \cdot (a+b) = {114}
(a+b) = \frac{114}{3}
(a+b) = 38

b) (a-b) \cdot (a+b) = 411
3 \cdot (a+b) = 411
(a+b) = \frac{411}{3}
(a+b) = 137

adeniti1

Fillestar
 
Postime: 2
Vendodhja: kline


Kthehu tek Matematikë e klasëve VI-IX

Kush është në linjë

Antarë duke shfletuar këtë forum: Asnjë antar i regjistruar dhe 1 vizitor


cron