Ekuacionet kuadratike

Këtu mund të postohet detyra, teorema ose rregulla që kanë të bëjnë me "Analizë me teori të gjasës".
Postojeni në Facebook Postojeni në Twitter

Moderator: Xhelal Tahiri

Ekuacionet kuadratike

Postnga gresa24 » 03 Shkurt 2014, 21:11

Dy punetore (A dhe B) e kryejne nje pune per 2 dite. Sa kohe i duhet punetorit A qe ta kryeje kete pune ne qofte se dihet se punetorit B i duhen 3 dite me teper se sa punetorit A qe te kryeje te njejten pune.

gresa24

Fillestar
 
Postime: 6

Re: Ekuacionet kuadratike

Postnga Liron » 08 Shkurt 2014, 19:41

Shenojme me a-perqindjen e punes qe e kryen punetori i pare per nje dite, me b-perqindjen e punes qe e kryen punetori i dyte per nje dite dhe me c- nr. e diteve
Kemi:
2(a+b)=1 ... a=(1-2b):2....(1)
ac=1 ... c=1:a ... (2)
b(c+3)=1 (3)
Zevendesojme (1) dhe (2) tek (3) dhe fitojme:
6b^{2}-7b+1=0
Fitojme b=1 dhe b=1/6. Pasi b=1 nuk vlen atehere b=1/6. Rrjedhimisht a=1/3 dhe c=3. Pra, punetori i pare e kryen punen i vetem per 3 dite, ndersa i dyti per 3+3=6 dite.

Liron

Fillestar
 
Postime: 8


Kthehu tek Analizë me teori të gjasës

Kush është në linjë

Antarë duke shfletuar këtë forum: Asnjë antar i regjistruar dhe 1 vizitor


cron