•  Ditëlindjet

 •  Search
 • Kërkim i avancuar


 •  Na gjeni

7 detyra per XI-6,7,...,12


Keto 7 detyra jane detyra jane per paralelet XI-6.7.8.9.10.11,12 dhe i perkasin detyrave te shtepise. Ju deshiroj pune te mbare dhe suksese.

[1] Nese \alpha eshte kend ne kuadrantin e pare, per te cilin vlen \cos\alpha =\frac{2}{5}, tregoni se \tan\frac{\alpha }{2}=\sqrt{\frac{3}{7}}

[2] Vertetoni identitetin (\sin\frac{\alpha }{2}-\cos\frac{\alpha }{2})^{2}=1-\sin\alpha

[3] Nese \tan\alpha =\frac{4}{3} dhe \alpha \in \left (0,\frac{\pi }{2} ) njehsoni \tan\frac{\alpha }{2}=?
Rezultati: 0.5

[5] Nese \sin\alpha +\cos\alpha = p, njehsoni \frac{1+\cos2\alpha }{\cot\frac{\alpha }{2}-\tan\frac{\alpha }{2}}=?
Rezultati: \frac{p^{2}-1}{2}

[6] Vertetoni identitetin (cosx+cosy)^2+(sinx+siny)^2=4\cos^{2}\frac{x-y}{2}


[7] Nese sinx+cosx=\frac{1}{5}, njehso \tan\frac{x}{2}=?
Rezultati: 2 ose 1/3 [ Lexoje te gjithen ]


8 detyra per paralelet XI-6,7-12


Detyrat vijuese jane te destinuara per paralelet XI-6,7,8,9,10,11,12 te gjimnazit natyror "Kuvendi i Arberit" ne Ferizaj, . I falenderojme te gjithe kontribuesit e mundshem ne zgjidjet e tyre. Gjithe te mirat.

[1] Nese sin\alpha =sin\beta =\frac{5}{13} ku \alpha \in \left ( 0, \frac{\pi }{2} \right ), \beta \in \left ( \frac{\pi }{2} ,\pi \right ), tregoni se cos\left ( \alpha -\beta \right )=-\frac{119}{169}.

[2] Vertetoni se tan3\alpha -tan2\alpha -tan\alpha =tan3\alpha \cdot tan2\alpha \cdot tan\alpha

[3] Nese kendet \alpha ,\beta dhe \gamma jane ne kuadrantin e pare per te cilet vlen tan\alpha =\frac{1}{12}, tan\beta =\frac{2}{5} dhe tan\gamma =\frac{1}{3}, vertetoni se tan\left ( \alpha +\beta +\gamma \right )=1.

[4] Nese tan\left ( \alpha +\beta \right )=3 dhe tan\alpha [...] [ Lexoje te gjithen ]


Gjeni n-in


a) Gjeni të gjithë numrat natyror n per të cilët 7 plotëpjeston 2^n-1.

b) Vërtetoni se nuk ekziston asnje numer natyror n per te cilin 7 plotepjeston 2^n+1.


Vërtetoni...2


Nese x,y,z jane numra te plote pozitive, atehere vertetoni se (xy+1)(yz+1)(xz+1) eshte katrore i plote ateher dhe vetem atehere kur xy+1, yz+1, dhe xz+1 jane katrore te plote!


Vërtetoni...


Le të jetë p_{n} numri i n-të i thjeshtë. Vërtetoni mosbarazimin:

a) p_{n+1}<\prod_{i=1}^{n}p_{i}


Tregoni se vlen pabarazimi


Vertetoni pabarazimin nese a>0,b>0,c>0
\frac{a}{b(b+c)^2} +\frac{b}{c(c+a)^2}+\frac{c}{a(a+b)^2}\geqslant \frac{9}{4(ab+bc+ac)}


 • Kush është në linjë?
 • Në total janë 9 përdorues në linjë :: 1 të regjistruar 0 të fshehur dhe 8 vizitorë (Këto të dhëna bazohen në regjistrimet para 5 minutash)
  Numri Rekord i përdoruesve në linjë ishte 68 më 20 Tetor 2012, 13:30

  Antarë të regjistruar: Google [Bot]
  Legjenda: Administratorë, Moderatorë Global, Moderatorë Lokal
 •  Ora •  Statistikat
 • Totals
  Totali i postimeve 17255
  Totali i temave 5190
  Total Announcements: 3
  Total Stickies: 9
  Total Attachments: 487

  Tema në ditë: 4
  Postime në ditë: 12
  Anëtarë në ditë: 2
  Tema për anëtarë: 2
  Postime për anëtarë: 7
  Postime për temë: 3

  Totali i antarëve 2373
  Antari më i ri Paola


 •  Drejtuesit

cron